Vijverberg-Zuid

Elke dag wakker worden in ´t groen

Vijverberg-Zuid is de nieuwe groene woonwijk met 160 woningen en twee complexen voor senioren en begeleid wonen. Een wijk met een bijzondere ligging, een bijzondere opzet en een bijzondere architectuur. Er is voor elk wat wils: betaalbare koopwoningen en koopwoningen in het duurdere segment, zoals twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. De woningen in Vijverberg-Zuid staan speels verspringend ten opzichte van elkaar. Door de prominente voorgevels ontstaat het effect van coulissen in het groen.

Bosrand

Vijverberg-Zuid ligt in een groen gebied naast recreatiegebied De Koekendaal. De kern van het plan is de bosrand waaraan het merendeel van de woningen is gelegen. Hier worden nog zo´n vierhonderd bomen aangeplant. De Koekendaal wordt als het ware zo over de wijk doorgetrokken.

Compact en dorps

De twee straten rond een pleintje in het midden van de wijk hebben een compact en dorps karakter. De woningen worden grotendeels aan elkaar gebouwd. Maar er is geen sprake van rijtjeshuizen. Elke woning heeft namelijk een eigen gevelontwerp.

Ruim en groen

Aan de buitenzijde van de bosrand bevinden zich de ruime kavels voor vrijstaande huizen en geschakelde woningen. Vanaf de openbare weg valt de blik vaak op bomen in de voor- en achtertuinen. In dit gebied liggen de dertig kavels voor particulieren die de gemeente Doetinchem uitgeeft. Deze kavels variëren van 350 m2 tot bijna 2000 m2. Klik hier voor meer informatie over de kavels.

Meer informatie

Klik hier om op de website van de gemeente Doetinchem meer te lezen over dit project. Of neem contact op met de projectleider van de gemeente Doetinchem, tel. (0314) 377 377.

Kijk voor meer informatie ook eens op www.vijverbergzuid.nl.

De projecten in vogelvlucht Masterplan Schil in vogelvlucht
geniet werkt woont leert zorgt