Veemarkt

Riant wonen in de stad

Tot 2001 wisselden op de Veemarkt vele koeien van eigenaar en tot 2008 was de Houtkamphal een bekend centrum voor evenementen en beurzen. Nu wordt het gebied omgevormd tot een nieuwe woonwijk. Een wijk waar het riant wonen is op een intieme plek in de stad.

Aan de zuid- en oostkant van de veemarkt grenst de traditionele wijk De Pas. Een geliefde wijk met vrijstaande woningen, statige bomen en bochtige straatjes. De wijk De Pas is een inspiratiebron voor de 41 te realiseren woningen in de vorm van het zogenoemde particulier opdrachtgeverschap. De 41 vrije kavels variëren van 300 m2 tot 1.000 m2. Klik hier voor meer informatie over de kavels.

Ontspannen wonen

Het grootste deel van het binnengebied van het Veemarktterrein heeft als typering ´ontspannen wonen´ meegekregen. Een groene sfeer met hagen en bomen, flinke tuinen en gevarieerde bouwvormen zijn kenmerkend voor dit ontspannen wonen. Veel kavels zijn bedoeld voor vrijstaande woningen, maar op enkele kavels is de bouw van een twee-onder-één-kapwoning voorzien. Belangrijke doelgroepen zijn gezinnen en senioren die graag in de nabijheid van voorzieningen in het nabijgelegen stadscentrum willen wonen.

Monumentaal wonen

Aan de Houtkampstraat staan meerdere monumentale villa´s, veelal wat verscholen in het groen. Het is hier riant wonen vlakbij het Doetinchemse stadscentrum. Daarnaast wordt ingezet op een combinatie van de functies wonen en werken. De kavels zijn ruim. Het streven is om de vrijstaande panden luxueus en monumentaal van karakter te laten zijn. De schaal en de zichtlocatie maken het vestigen van een bedrijf aan huis in deze zone een voor de hand liggende optie.

Meer informatie

Klik hier om op de website van de gemeente Doetinchem meer te lezen over dit project. Of neem contact op met de projectleider van de gemeente Doetinchem, tel. (0314) 377 377.

De projecten in vogelvlucht Masterplan Schil in vogelvlucht
geniet werkt woont leert zorgt