Ruimzicht Factsheet

Ruimzicht

Ruimzicht

Aan de Ds van Dijkweg ligt park Ruimzicht. De restauratie van het rijksmonument Villa Ruimzicht uit 1853 vormde een van de elementen van de plannen voor Ruimzicht. De gemeente Doetinchem heeft daarnaast het arboretum heringericht en de oorspronkelijke vijver met ornament in oude glorie hersteld. Ten slotte worden in het omringende park twee parkvilla's met zeer luxe appartementen en penthouses met een parkeergarage gerealiseerd. Dit deel van het park wordt opnieuw ingericht.

Parkvilla's

Ruimzicht

In park Ruimzicht wordt nieuw deel van het park aangelegd. In dit gedeelte komen twee prachtige parkvilla's, ontworpen door de architect Chris Zwiers. De gebouwen zien er door hun vorm en materiaalgebruik heel bijzonder uit en zijn bovendien ontworpen om zuinig om te gaan met energieverbruik. Door de vrije ligging kunnen de bewoners maximaal genieten van het zicht over het park en het centrum van Doetinchem. De twee parkvilla's krijgen de vorm van een klaverblad. Voor meer informatie, kijk op www.stadslandgoedruimzicht.nl.

Arboretum en vijver

Ruimzicht

In april 2009 is het arboretum in park Ruimzicht heropend. Een arboretum is een verzameling van boomsoorten en u treft hier dan ook bijzondere en zeldzame bomen aan. Ook het arboretum heeft de status van Rijksmonument. In het park is tevens een parkeerplaats ingericht met 85 plekken. Van oudsher lag er in het park voor Villa Ruimzicht een vijver met een ornament van gietijzer. Deze vijver is in 2008 in oude glorie hersteld. Het plaatsen van het ornament in de vijver in 2009 maakt het aanzicht helemaal compleet.

Meer informatie

Klik hier om op de website van de gemeente Doetinchem meer te lezen over dit project. Of neem contact op met de projectleider van de gemeente Doetinchem, tel. (0314) 377 377.

De projecten in vogelvlucht Masterplan Schil in vogelvlucht
geniet werkt woont leert zorgt