Van Nispenstraat

Van Nispenstraat

Eén van de meest ambitieuze projecten in het Masterplan Schil van de gemeente Doetinchem is het plan om de Burgemeester Van Nispenstraat in oude luister te herstellen. De Van Nispenstraat moet uitgroeien tot de ´P.C. Hooftstraat van de Achterhoek´: een chique en gezellig stukje stad waar je gezien wilt worden.

Het Lyceumkwartier groeit uit tot een mooi en gezellig stukje binnenstad, in het verlengde van de bestaande winkels en cultuur. De verdwenen grandeur uit het begin van de twintigste eeuw zal er terugkeren. Door tot in details de geschiedenis terug te halen, wordt een historisch stukje Doetinchems hersteld met een nieuwe uitstraling.

Met de stadsreparatie keren de gebouwen van de vroegere school en bank terug, zij het met een moderne invulling. Het stedenbouwkundig plan voor de Burgemeester Van Nispenstraat zet in op behoud, restauratie en herbouw van waardevolle panden. Het plan steunt op drie pijlers:

  1. restauratie van het monumentale postkantoor, een rijksmonument in de stijl van de Amsterdamse School;
  2. herbouw van het voormalige lyceum;
  3. herbouw van de voormalige Rotterdamsche Bank.

In de herbouwde Rotterdamsche Bank en Lyceum worden achttien ruime appartementen gerealiseerd (kijk voor meer informatie op www.lyceumkwartier.nu). Bij de nagestreefde stadsreparatie horen ook de restauratie van de drie luxe villa´s aan de overkant van het Lyceum. Als tegenover de neoclassisistische Predik het Evangelie tezijnertijd ook nog een nieuwe villa verrijst, is de ´reparatie´ van de Van Nispenstraat uiteindelijk voltooid.

Meer informatie

Klik hier om op de website van de gemeente Doetinchem meer te lezen over dit project. Of neem contact op met de projectleider van de gemeente Doetinchem, tel. (0314) 377 377.

De projecten in vogelvlucht Masterplan Schil in vogelvlucht
geniet werkt woont leert zorgt