Lookwartier

Lookwartier: wijk met allure

Rond een architectonisch hoogstandje, het nieuwe theater Amphion, verrijst een gevarieerde en bijzondere wijk met vele typisch Doetinchemse elementen. Ooit stond hier de remise van de tram en later die van de bus. De ligging van het Lookwartier is uniek: grenzend aan de drukke binnenstad en op korte afstand van de Kruisbergse Bossen.

Grofweg wordt het plangebied begrensd door de Hofstraat, de Keppelseweg, de Loolaan en de Ds Van Dijkweg. In het Lookwartier bouwen de gemeente Doetinchem en andere partijen aan circa 200 woningen, het nieuwe theater Amphion en parkeergarage Het Loo.

Woningen en kavels

Sité Woondiensten bouwt de komende jaren zo'n tweehonderd woningen in het Lookwartier. Het gaat om koop- en huurwoningen in de vorm van herenhuizen, luxe appartementen, penthouses, lofts, benedenwoningen, appartementen en zorgwoningen. Kijk voor meer informatie op www.lookwartier.nl.

De gemeente Doetinchem geeft vrije kavels uit in het Lookwartier. Het betreft vijftien kavels waar particulieren hun eigen droomhuis kunnen bouwen. Het gebied waar de kavels liggen, kenmerkt zich door een ruime en groene sfeer. Er zijn kavels van 400 tot ruim 700 m2 beschikbaar waarop overwegend vrijstaande woningen met voortuinen zijn gepland. Een viertal 2-onder-1- kapwoningen is mogelijk.

Meer informatie

Klik hier om op de website van de gemeente Doetinchem meer te lezen over dit project. Of neem contact op met de projectleider van de gemeente Doetinchem, tel. (0314) 377 377.

De projecten in vogelvlucht Masterplan Schil in vogelvlucht
geniet werkt woont leert zorgt