Heelweg

Heerlijk wonen en werken in Heelweg

Aan de noordwestelijke rand van de stad verrijzen tot 2011 zo'n tweehonderd woningen op Heelweg: van eenvoudig en bescheiden tot statige villa. Een stadswijk op loopafstand van het centrum, de Oude IJssel en de Kruisbergse Bossen met veel ruimte en groen. Binnen Heelweg is een onderscheid te maken in verschillende zones. Elk met een eigen karakter en sfeer.

Monumentaal wonen

Langs de Keppelseweg, een van de belangrijkste toegangswegen tot Doetinchem, wordt ingezet op een combinatie van wonen en werken. Het streven is de panden luxueus en monumentaal van karakter te laten zijn. De gemeente geeft er in een strook langs de Keppelseweg zestien particuliere bouwkavels uit. Vijf van deze kavels zijn bijzonder geschikt voor de combinatie van wonen en werken. De kavels zijn ruim, zo'n 1.000 m2. Klik hier voor meer informatie over de kavels.

Ontspannen wonen

Het grootste deel van het binnengebied van Heelweg heeft als typering 'ontspannen wonen' meegekregen. Dat staat voor een sfeervolle, dorpse uitstraling en kenmerkt zich door een groene sfeer, ruimte, relatief grote tuinen en gevarieerde woningbouw. Er zijn huizen voor gezinnen, ouderen en starters.

Compact wonen

Tussen de Nemahoweg en de IJsselstraat ligt het Saronix-terrein. De ligging dichtbij het centrum heeft in deze zone geleid tot een meer compactere bebouwing en een losse combinatie van zorg en wonen. Onder de noemer 'wonen rond de binnentuin' wordt een mooie, grote groenzone aangelegd. De tuin is beschikbaar voor gezamenlijk gebruik door zowel de bewoners van de appartementen als de eengezinswoningen.

De IJsseltuinen

Tussen de Oude IJssel en het nieuwe Heelweg ligt de wijk De IJsseltuinen. In De IJsseltuinen komen mooi wonen en een groene leefomgeving op unieke wijze samen aan de oevers van de Oude IJssel. Kijk voor meer informatie op www.deijsseltuinen.nl.

Meer informatie

Klik hier om op de website van de gemeente Doetinchem meer te lezen over dit project. Of neem contact op met de projectleider van de gemeente Doetinchem, tel. (0314) 377 377.

De projecten in vogelvlucht Masterplan Schil in vogelvlucht
geniet werkt woont leert zorgt