Hamburgerbroek Noord

Hamburgerbroek-Noord

De gemeente Doetinchem wil Hamburgerbroek de komende jaren herontwikkelen tot een hoogwaardig binnenstedelijk gebied. Het plan Hamburgerbroek bestaat uit een noordelijk deel en een zuidelijk deel. Hamburgerbroek-Noord is het gebied tussen de C. Missetstraat en de oostelijke oever van de Oude IJssel en het voormalige terrein van Intermeco. In dit gebied is een moderne stadswijk gepland. In het totale gebied komen ongeveer 420 woningen: (sociale) huurappartementen in verschillende prijsklasses, grondgebonden woningen in woonstraten en aan het water, stadswoningen en beneden-bovenwoningen. Verder is er ruimte voor twee supermarkten, detailhandel en een kantoorblok.

Bijzonder in dit plan is de aanleg van een zijarm langs de Oude IJssel. Door deze nieuwe watergang ontstaat een wooneiland in de rivier dat door drie bruggen met het vasteland wordt verbonden.

Meer informatie

Klik hier om op de website van de gemeente Doetinchem meer te lezen over dit project. Of neem contact op met de projectleider van de gemeente Doetinchem, tel. (0314) 377 377.

De projecten in vogelvlucht Masterplan Schil in vogelvlucht
geniet werkt woont leert zorgt